Wat is procesfinanciering?

Wij geloven in delen. Wij geloven in vriendelijk zaken doen en het wegnemen van zorgen en financiële risico’s. Hoe we delen en zorgen wegnemen, is door onze klant aan de hand door een procedure heen te leiden, de beste professionals bij een rechtszaak te betrekken en betaling aan ons alleen bij succes achteraf af te spreken. Zó zien wij procesfinanciering.

Procesfinanciering is een risicodragende investering in de kosten van een rechtszaak. Procesfinanciering is weliswaar nieuw in Nederland, maar wereldwijd een bewezen instrument voor de financiering van rechtszaken. Liesker Procesfinanciering verstrekt procesfinanciering voor alle soorten rechtszaken met een claimwaarde vanaf
€ 500.000,–. Ook treedt Liesker Procesfinanciering op tegen financieel sterke partijen. Dit is mogelijk doordat wij volledig onafhankelijk opereren. Als vergoeding ontvangt Liesker Procesfinanciering een aandeel in de opbrengst van de rechtszaak, maar uitsluitend bij succes. Procederen met procesfinanciering is dus financieel risicoloos: no cure no pay.

Bij acceptatie van een aanvraag tot procesfinanciering, maken wij heldere afspraken over het aandeel dat ons toekomt indien de rechtszaak gewonnen wordt. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: indien de rechtszaak niets oplevert, betaalt de klant ons niets. In zaken die wij financieren nemen wij het management van de rechtszaak op ons. We zijn sparringpartner voor de advocaat over inhoud en strategie.

Krijgen wij een zaak door een advocaat voorgelegd, dan blijft deze advocaat ook de zaakbehandelaar. Ook hechten wij waarde aan de  voorkeur voor een bepaalde advocaat. Indien nodig kunnen wij  ondersteunen in de keuze voor de juiste advocaat, veelal één van onze Preferred Partners: advocaten met een voor ons bewezen track record van kwaliteit en integriteit. Onze klanten en Preferred Partners ervaren onze werkwijze als win-win.